Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Блог
Головна » 2011 » Вересень » 26 » Положення про проведення конференцій СГО «Новий Стрий»
21:55
Положення про проведення конференцій СГО «Новий Стрий»
Затверджено на засіданні ради 26.09.2011

Розділ  3 прийнятий за основу
на засіданні ради 13.06.12
та в цілому 23.06.12

Положення про проведення конференцій СГО «Новий Стрий»

1.    Загальні положення.

1.1.    Конференція СГО НС (надалі СГО) є найвищим керівним органом СГО.
1.2.    Конференції скликаються не рідше одного разу на рік за рішенням ради.
1.3.    До компетенції Конференції належать питання:
1.3.1.    формування ради СГО НС;
1.3.2.    внесення доповнень і змін до Статуту СГО НС;
1.3.3.    ліквідація та реорганізація СГО НС;
1.4.    Ухвали конференції СГО НС приймаються більшістю голосів присутніх делегатів.
1.5.    Якщо рада вирішить встановити інші умови представництва (кількість делегатів, порядок їх обрання) на конференції, ніж визначено даним Положенням, таке рішення не пізніше як за 30 днів до дня відкриття конференції доводиться до всіх організацій - членів у письмовій формі (під «письмовою формою» розуміється у т.ч. один з вибраних способів: публікація умов на загальнодоступному Інтернет – ресурсі (надалі «сайт»: http://novyi-stryi.at.ua/), розсилання електронною поштою).
1.6.    Кворум конференції є достатнім за умови присутності більше як 50% визначених радою делегатів.
1.7.    Конференції можуть проводитися у формі Інтернет-конференції, телеконференції та з використанням інших сучасних засобів зв’язку, у такому випадку до протоколу обов’язково долучається повний електронний запис конференції, а також реєстр делегатів. Порядок проведення таких конференцій визначається окремим рішенням ради.
1.8.    Дане положення надалі регулює лише порядок проведення традиційних конференцій.

2.    Порядок організації конференції.
2.1.    Дата проведення конференції встановлюється радою таким чином, щоб до моменту початку конференції залишалося не менш як 30 днів від дня прийняття відповідного рішення.
2.2.    Після рішення ради про скликання конференції, таке рішення (дата відкриття конференції) має бути опубліковане на сайті не пізніше тижня після його прийняття. За відсутності особливих умов, діють правила, встановлені даним положенням («стандартні» умови).
2.3.    Місце та час проведення конференції має бути опубліковане на сайті не пізніш як за тиждень до її проведення.
2.4.    За відсутності інших рішень ради, кожну організацію – члена СГО представляє одна особа.
2.5.    Кожний член СГО призначає свого представника (делегата) в СГО на постійній основі. В будь-який момент член СГО може відкликати чи замінити свого представника (делегата), але не пізніше ніж за тиждень до проведення конференції.
2.6.    За тиждень до проведення конференції, рада визначається зі складом делегатів: перевіряє список наявних представників членів, наявність відкликань-замін представників та складає на основі розглянутих документів остаточний список делегатів.

3.    Порядок проведення конференції.
3.1.    Чергову конференцію відкриває голова СГО НС, який повідомляє про достатність формальних підстав щодо її проведення (дотримання процедури скликання, наявність кворуму тощо).
3.2.    Голова може продовжити вести конференцію самостійно, доручити вести її іншій особі чи запропонувати конференції самостійно визначитися з головуючим на конференції. На вимогу хоча б 3-х делегатів голова зобов’язаний надати конференції право самостійно визначитися з головуючим.
3.3.    При потребі та наявності можливостей, обирається секретар конференції. Обрання секретаря не знімає відповідальності з головуючого, попереднього та наступного голови СГО НС за складання протоколу конференції.
3.4.    Голосування проводяться, як правило, відкрито. За наполяганням третини делегатів будь-яке голосування може бути проведене в таємному порядку (бюлетенями, «кулями» тощо).
3.5.    В порядок денний чергової звітно-виборної конференції в обов’язковому порядку включаються питання звіту про діяльність попереднього складу ради, від імені якої звітує голова, та виборів нового складу ради.
3.6.     Після проведення висування кандидатів до нового складу ради та самовідводів, кожен кандидат перевіряється на відповідність наступним кваліфікаційним вимогам (кваліфікаційні принципи)*.
3.6.1.    Якщо кандидат вже входив до попереднього складу ради – чи не пропустив він більше половини засідань попереднього складу ради без поважних причин або чи не належить він до числа двох членів ради, що пропустили найбільшу кількість її засідань (принцип ротації).
3.6.2.    Нові кандидатури повинні мати мобільний телефон, електронну пошту та володіти навиками дописування на веб-сайтах в мережі Інтернет (коментування, дискусій на форумах чи спілкування в соціальних мережах).
3.7.    Якщо кількість кандидатів не більша за максимально допустиму кількість членів ради, голосування за всіх кандидатів відбувається списком. Якщо цей список набирає більше половини голосів рада вважається обраною. В іншому випадку застосовуються нижчеописані процедури.
3.8.    Якщо кількість кандидатів більша за максимально допустиму кількість членів ради, зі списку кандидатів виключаються особи, які не відповідають кваліфікаційним вимогам. Якщо кількість кандидатів, що відповідають кваліфікаційним вимогам не більша за максимально допустиму кількість членів ради, голосування за цих кандидатів відбувається списком. Якщо цей список набирає більше половини голосів рада вважається обраною. В іншому випадку далі застосовуються нижчеописані процедури.
3.9.    Якщо після вилучення зі списку кандидатів осіб, які не відповідають кваліфікаційним вимогам, список все одно більший за максимально допустиму кількість членів ради і переговорні процедури (відкликання пропозицій) його не зменшили, чи не набрав більше половини голосів список, передбачений попереднім пунктом, голосування відбувається за принципом двох списків: захищеного і пропорційного.
3.9.1.    Сенс застосування захищеного списку полягає в дотриманні спадкоємності традицій, принципі передачі досвіду та уникненні різких коливань курсу організації (принцип стабілізації).
3.9.2.    До захищеного списку вносяться (якщо вони були висунуті кандидатами та дотримані кваліфікаційні вимоги): останній голова, його заступник, голови комісій, головуючий та секретар конференції. Решта кандидатів включається до пропорційного списку.
3.9.3.    Першим на голосування ставиться захищений список. Якщо за захищений список проголосувало більше половини делегатів, що приймають участь в конференції, кандидати, що входять до захищеного списку вважаються обраними членами ради. Якщо захищений список не набрав більше половини голосів, всі кандидати захищеного списку включаються до пропорційного списку.
3.9.4.    При голосуванні за пропорційним списком, голосування відбувається по кожному кандидату окремо. Кожен делегат може проголосувати «За» лише за одного кандидата. Кандидатури ставляться на голосування (включаються в бюлетень для голосування) в наступному порядку: голова, його заступник, головуючий конференції, секретар, решта кандидатів – в алфавітному порядку. Якщо голосування проводиться відкрито, кандидат під час голосування за нього піднімається і стоїть, доки голосування за нього не завершиться і не буде оголошена кількість голосів «За».
3.9.5.    За результатами пропорційного голосування обраними членами ради вважаються ті дев’ять (максимальна кількість членів ради), хто отримав відносно більше голосів ніж решта.
3.9.6.    Якщо кілька кандидатів отримало найменшу і рівну кількість голосів (не менше одного), що не дозволяє визначити між ними переможців, по цих кандидатах ще раз проводиться окреме пропорційне голосування. Якщо і воно не дасть належного результату, його визначає головуючий, чий голос у такому випадку стає вирішальним.

*Згідно рішення ради від 02.08.12 (протокол № 6/31-12/2, п.8 порядку денного) до кваліфікаційних вимог також відноситься вимога сплачувати у належному порядку членські внески

Переглядів: 1010 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz