Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Блог
Головна » 2012 » Червень » 23 » РЕГЛАМЕНТ ради 2-га ред.
04:26
РЕГЛАМЕНТ ради 2-га ред.
Друга редакція
Затверджена протоколом ради
№5/30-12 від 23.06.12

РЕГЛАМЕНТ
ради Спілки громадських організацій «Новий Стрий»

Загальні положення

1.    Робота ради є відкритою і прозорою. Відмінність між членами ради та звичайними членами СГО НС полягає лише в тому, що члени ради зобов’язані відвідувати її засідання та сплачувати членські внески, а звичайні члени роблять це за власним бажанням і не користуються правом ухвального голосу. Член ради, який пропустив більше половини її засідань без поважних причин, не має права повторно балотуватися в її члени на наступній звітно-виборній конференцій. Член ради, який пропустив більш як три її чергових засідання підряд без поважних причин, автоматично вибуває з членів ради із відповідним зменшенням кворуму ради (таке вибуття набирає чинності після фіксації цього порушення головою або третиною складу ради з оформленням відповідного акту). В менш значних випадках порушень дисципліни відвідувань ради можуть застосовуватися попередження.
2.    Голова СГО НС, його заступник обираються на першому засіданні ради після звітно-виборної конференції таємним або відкритим голосуванням. Порядок голосування визначається рішенням ради. Таємне голосування застосовується, якщо на цьому наполягає третина присутніх членів ради. Кожен може проголосувати «За» лише за одну з висунутих кандидатур. Голосування «Проти» та «Утримався» не проводяться.
Після висування кандидатів на посаду голови, заступника, при наявності одного, або більше 2-х кандидатур, обраним вважається той кандидат, який за результатами голосування отримав підтримку більше половини голосів від кількісного складу ради. Якщо голосів виявилось менше половини від кількісного складу ради, проводиться повторне голосування між двома кандидатами, які в першому голосуванні набрали найбільше голосів. Обраним вважається той, хто набрав відносну більшість голосів.
3.    Розподіл функціональних повноважень між членами ради здійснюється головою СГО НС та затверджується радою СГО НС.

Планування роботи

4.    Робота СГО НС проводиться за перспективними та поточними планами, які затверджуються радою.
5.    Формування планів роботи здійснюється головою СГО НС (або за його дорученням його заступником) за пропозиціями членів ради, громадських організацій-колективних членів СГО НС.
6.    Плани роботи оприлюднюються на офіційному веб-сайті СГО.

Порядок підготовки та проведення засідань ради

7.    Чергові засідання ради скликаються головою СГО НС, а в разі його відсутності заступником голови СГО НС щомісяця. З цією метою голова СГО НС визначає дату, час і місце проведення чергового засідання ради, формує проект порядку денного.
8.    Позачергові засідання ради, із зазначенням порядку денного, скликаються в обов’язковому порядку головою СГО НС або на вимогу не менше як однієї третини загального складу членів ради. Вмотивовані вимоги про скликання позачергового засідання ради, підписані їх ініціаторами, разом із проектом порядку денного такого засідання, надсилаються голові СГО НС.
Позачергове засідання ради скликається (проводиться) не пізніше як у десятиденний термін після дня надходження вимоги про його скликання, поданої відповідно до цього регламенту.
Рішення про скликання позачергового засідання ухвалюється головою СГО НС протягом трьох днів з дати отримання ним вимоги про його скликання, поданої відповідно до цього регламенту.
9.    Засідання ради проводяться відкрито (на них запрошуються і можуть бути присутніми представники інших членів СГО НС, які не є членами ради). Проекти порядку денного та документів, що пропонуються до затвердження радою розсилаються електронною поштою всім членам СГО НС, які мають електронну скриньку.
На запрошення голови СГО НС у засіданнях ради можуть брати участь інші особи, які не є членами СГО НС.
10.    Засідання ради є правомочним, якщо на ньому присутні не менше як половина її членів.
11.    Головує на засіданні ради голова СГО НС або за його дорученням заступник.
12.    Перше засідання ради після проведення звітно-виборної конференції до обрання голови СГО НС проводиться головуючим на конференції.
13.    Рішення ради, як правило, ухвалюються відкритим голосуванням абсолютною більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні.
Підрахунок голосів при голосуванні здійснюється головуючим на засіданні, якщо не прийнято іншого рішення ради перед початком голосування.
Рішення ради підписуються головою СГО НС.
14.    Свій варіант протоколу  засідання ради може бути складено будь-ким із учасників засідання шляхом заповнення спеціальної форми на сайті. В будь-якому випадку голова має забезпечити існування хоча б одного варіанту такого протоколу. У випадку вирішення важливих питань та існування суперечностей між кількома складачами протоколу, остаточний письмовий його варіант затверджується на черговому засіданні ради.
15.    Рада може ухвалювати свої рішення також шляхом електронних (телефонних) консультацій між членами ради. Ініціювати таку форму ухвалення рішень може голова (заступник) СГО НС.
Процедура ухвалення рішень шляхом електронних консультацій передбачає:
розсилку головою (заступником) СГО НС кожному члену ради проекту рішення з використанням електронної пошти та публікація його на сайті;
встановлення терміну для надання членами ради власних зауважень та пропозицій щодо проекту рішення;
узагальнення пропозицій та зауважень;
підготовку, публікацію на сайті та розсилку головою (заступником) СГО НС кожному члену ради остаточного варіанту рішення;
голосування членів ради щодо остаточного варіанту проекту рішення шляхом висловлення своєї позиції через електронну пошту, коментарі на сайті чи телефоном;
При застосуванні такої форми ухвалення рішення має бути опитаний кожний член ради.

Організація роботи комісій, робочих груп

16.    Комісії є основною формою розподілу обов’язків між членами ради та залучення до діяльності інших членів СГО НС. Робочі групи створюються для підготовки окремих питань для розгляду на засіданні ради, підготовки та проведення окремих заходів СГО НС.
17.    До складу комісій, робочих груп входять члени ради та, за власним бажанням, інші члени СГО НС. Рішення про залучення інших членів приймаються власне комісіями (робочими групами) чи їх головами. Для набуття такими членами (МО) СГО НС права ухвального голосу в комісіях, необхідне їх затвердження радою.
Окремим рішенням ради (комісії) до складу робочих груп можуть бути включені за їх згодою представники інших інститутів громадянського суспільства з правом дорадчого голосу.
18.    Основною формою роботи комісій, робочих груп є засідання, що проводяться у разі потреби.
19.    Засідання комісій, робочих груп проводяться відкрито.
20.    Комісію очолює голова, який призначається рішенням ради з числа членів ради, які входять до складу цієї комісії, з врахуванням думки членів відповідної комісії.

Порядок висвітлення діяльності ради

21.    На офіційному веб-сайті СГО НС розміщується Статут СГО НС, інформація про склад ради та її керівництва, регламент роботи ради, а також наступна робоча документація ради: плани роботи, протоколи засідань, рішення, щорічний звіт про діяльність. В інших засобах масової інформації така інформація може розміщуватися за наявності можливостей.
22.    При взаємодії з засобами масової інформації офіційну точку зору ради може висловлювати голова СГО НС або за його дорученням заступник чи інший член ради.
У всіх інших випадках члени ради при взаємодії із засобами масової інформації мають зазначати, що вони висловлюють власну позицію, а не колективну позицію ради.
Голова СГО НС при взаємодії із засобами масової інформації та роз’ясненні їм позиції ради має послуговуватися виключно рішеннями ради. У всіх інших випадках голова СГО НС зазначає, що він висловлює власну позицію, яка необов’язково може відображати позицію ради.

Попередня редакція регламенту


Переглядів: 1241 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz