Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Блог
Головна » 2011 » Травень » 30 » РЕГЛАМЕНТ ради Спілки громадських організацій «Новий Стрий»
21:32
РЕГЛАМЕНТ ради Спілки громадських організацій «Новий Стрий»
Затверджений 30.05.11
на засіданні ради
РЕГЛАМЕНТ
ради Спілки громадських організацій «Новий Стрий»

Загальні положення
1.    Робота  ради є відкритою і прозорою.
Рада СГО НС інформує  членів СГО НС, громадськість про свою діяльність.
Висвітлення діяльності  ради СГО НС здійснюється в порядку, передбаченому цим регламентом.
2.    Голова СГО НС, його заступник, секретар СГО НС  обираються  на першому засіданні ради після звітно-виборної конференції таємним або відкритим голосуванням. Порядок голосування визначається рішенням ради. Таємне голосування застосовується, якщо на цьому наполягає третина присутніх членів ради.
Після висування кандидатів на посаду голови, заступника, секретаря СГО НС при наявності більше 2-х кандидатур, обраним вважається той кандидат, який за результатами голосування отримав підтримку більше половини голосів від кількісного складу ради. Якщо голосів виявилось менше половини від кількісного складу ради, за рейтинговими показниками проводиться повторне голосування між двома кандидатами, які в першому голосуванні набрали найбільше голосів.
Обрання заступника голови СГО НС та секретаря СГО НС проводяться окремо в спосіб, аналогічний обранню голови СГО НС.
Розподіл функціональних повноважень між членами ради здійснюється головою СГО НС та затверджується  радою СГО НС.
Планування роботи
3.    Робота СГО НС проводиться за перспективними (річними), поточними (квартальними) планами, які затверджуються  радою.
4.    Формування планів роботи ради здійснюється головою СГО НС (або за його дорученням його заступником) спільно із секретарем СГО НС за пропозиціями членів ради, громадських організацій-колективних членів СГО НС.
5.    Члени ради  подають голові  СГО НС свої пропозиції для включення до плану роботи  ради.
6.    Плани роботи ради оприлюднюються на офіційному веб-сайті СГО НС та надсилаються секретарем СГО НС електронною поштою кожному члену ради.
Порядок підготовки та проведення засідань  ради
7.    Чергові засідання ради скликаються головою СГО НС, а в разі його відсутності заступником  голови СГО НС  або секретарем СГО НС. З цією метою голова СГО НС  визначає дату, час і місце проведення засідання ради, формує проект порядку денного.
Секретар СГО НС інформує членів ради про дату, час, місце проведення та проект порядку денного засідання шляхом надсилання відповідного повідомлення електронною поштою або в інший прийнятний спосіб не пізніше ніж за 10 календарних днів до дати проведення засідання.
Повідомлення про проведення засідання ради розміщується на офіційному веб-сайті СГО НС.
8.    Позачергові засідання ради, із зазначенням порядку денного, скликаються в обов’язковому порядку головою СГО НС на вимогу не менше як однієї третини загального складу членів ради. Вмотивовані вимоги про скликання позачергового засідання ради, підписані їх ініціаторами, разом із проектом порядку денного такого засідання, надсилаються голові СГО НС.
Позачергове засідання ради скликається (проводиться) не пізніше як у десятиденний термін після дня надходження вимоги про його скликання, поданої відповідно до цього регламенту.
Рішення про скликання позачергового засідання ухвалюється головою СГО НС протягом трьох днів з дати отримання ним вимоги про його скликання, поданої відповідно до цього регламенту.
Інформаційне повідомлення про скликання позачергового засідання ради розміщується на офіційному веб-сайті СГО НС.
9.    Засідання ради проводяться відкрито (на них можуть бути присутніми представники інших членів СГО НС, які не є членами ради), якщо тільки Рада не прийме рішення про проведення закритого засідання.
На запрошення голови СГО НС у засіданнях ради можуть брати участь інші особи, які не є членами СГО НС.
10.    Засідання ради є правомочним, якщо на ньому присутні не менше як половина її членів.
11.    Головує на засіданні ради голова СГО НС або за його дорученням заступник  / секретар СГО НС .
12.    Перше засідання ради після проведення звітно-виборної конференції до обрання голови СГО НС проводиться головою конференції.
13.    Рішення ради, як правило, ухвалюються відкритим голосуванням абсолютною більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні.
Підрахунок голосів при голосуванні здійснюється головуючим на засіданні, якщо не прийнято іншого рішення ради перед початком голосування.
Рішення ради підписуються головою СГО НС.
14.    Під час проведення засідання веде та складає протокол секретар засідання.
15.    Рада може ухвалювати  свої рішення  також шляхом електронних консультацій між членами ради. Ініціювати таку форму ухвалення рішень може голова (заступник) та секретар СГО НС.
Процедура ухвалення рішень шляхом електронних консультацій передбачає:
розсилку головою (заступником)/ секретарем СГО НС кожному члену ради проекту рішення з використанням електронної пошти;
встановлення терміну для надсилання членами ради власних зауважень та пропозицій щодо проекту рішення;
узагальнення пропозицій та зауважень;
підготовку та розсилку головою (заступником)/ секретарем СГО НС кожному члену ради остаточного варіанту рішення;
голосування членів ради щодо остаточного варіанту проекту рішення шляхом висловлення своєї позиції через електронну пошту;
При застосуванні такої форми ухвалення рішення має бути опитаний кожний член ради.
Організація роботи  тимчасових комісій, експертних груп ради
16.    Експертні групи, тимчасові комісії можуть бути створені рішенням ради у разі необхідності. Зазвичай експертні групи, тимчасові комісії створюються для підготовки окремих питань для розгляду на засіданні ради, підготовки та проведення окремих заходів СГО НС.
Експертні групи, тимчасові комісії створюються на визначений період часу.
17.    До складу комісій, експертних груп можуть входити члени ради за власним бажанням.
Окремим рішенням ради до складу таких комісій, експертних груп можуть бути включені за їх згодою представники інших інститутів громадянського суспільства з правом дорадчого голосу.
18.    Основною формою роботи тимчасових комісій, експертних груп є засідання, що проводяться у разі потреби.
19.    Засідання  тимчасових комісій, експертних груп проводяться відкрито.
20.    Тимчасову комісію очолює голова, який призначається рішенням ради з числа членів ради, які входять до складу цієї комісії.
Порядок висвітлення діяльності  ради
21.    На офіційному веб-сайті СГО НС розміщується Статут СГО НС, інформація про склад ради та її керівництва, регламент роботи ради, а також наступна робоча документація ради:  плани роботи, протоколи засідань, рішення, щорічний звіт про діяльність. В інших засобах масової інформації така інформація може розміщуватися за наявності можливостей.
22.    При взаємодії з засобами масової інформації офіційну точку зору ради може висловлювати голова СГО НС  або за його дорученням  заступник / секретар СГО НС чи інший член ради.
У всіх інших випадках члени ради при взаємодії із засобами масової інформації мають зазначати, що вони висловлюють власну позицію, а не колективну позицію  ради.
Голова СГО НС при взаємодії із засобами масової інформації та роз’ясненні їм позиції ради має послуговуватися виключно рішеннями  ради. У всіх інших випадках голова СГО НС зазначає, що він висловлює власну позицію, яка необов’язково може відображати позицію ради.
Переглядів: 786 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz