Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 15 » 5-й День Звитяги Стрия
21:19
5-й День Звитяги Стрия

2016 03 14 Символічний День звитяги в СтриюП’ятий рік поспіль у Стрию з ініціативи громадських організацій 14 березня відзначають символічний День звитяги з нагоди підняття національного прапору над міською радою в цей день 1990 року і це було вперше ще за радянської України.

«Я гордий того, що саме зі Стрия розпочалася переможна хода національної символіки! Адже після 14-го березня синьо-жовтий почав з’являтися біля державний установ у містах та селах по всій Україні – 31 березня 1990 року український прапор було піднято у Жидачеві, 2 квітня синьо-жовтий замайорів над ратушею Дрогобича, а 3 квітня – над ратушею Львова… Комуністична влада вже не могла спинити цей процес!», – наголошує голова Благодійного фонду «Добре серце» Олег Канівець. 

2016 03 14 Символічний День звитяги в СтриюЦьогоріч урочистості проходили на території меморіального комплексу «Борцям за волю України». Танцювальний ансамбль «Стрияночка» (худ. керівник Олексій Боровницький) розпочав захід ефектною хореографічною постановкою. Отець Мирон Гринишин перш ніж освятити синьо-жовті прапори звернувся до молоді: «Ви є тими новітніми українцями, новітніми зернами української історії, які повинні принести нове майбутнє в Українську державу». Освячені стяги школярі передали військовим.

Модератор зустрічі Євген Тиченко зробив коротенький екскурс в історію знаменного для Стрия дня та запросив на фото-документальну виставку про історію Дня Звитяги у Стрию, яку розгорнуто у виставковій залі меморіального комплексу.

Відтак, слово мали кіборг Володимир Рахімов та майданівець й учасник АТО Сергій Марков, які теж наголосили на тому, що у боях їх завжди супроводжує український прапор.Улюбленець стриян і не тільки, майданівець, активіст «Просвіти», громадський діяч Зіновій Медюх під акомпанемент гітари виконав власні пісні: про Стрий та патріотичну про українське військо.

Довідка:  14 березня 1990 року в Стрию вперше в Україні піднято національний синьо-жовтий прапор над адміністративною будівлею. Під тиском громади виконавчий комітет Стрийської міської ради прийняв рішення про встановлення українського національного прапора. Не побоялися відвертої загрози від КДБ шестеро сміливців Василь Бичко, Богдан Ботвин, Олег Бойко, Орест Галицький, Роман Дрімайло та Богдан Морквич, які піднялися на дах міської ради й вивісили заздалегідь освячений у храмі прапор.

2016 03 14 Символічний День звитяги в Стрию2016 03 14 Символічний День звитяги в Стрию2016 03 14 Символічний День звитяги в Стрию2016 03 14 Символічний День звитяги в Стрию

Матеріал Наталії Карпенкової

з сайту "Добре серце"

Переглядів: 1093 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 synya  
Тут не згадано, що т.зв. "мер" міста Шрамов’ят вчергове намагався поставити палки в колеса. Замість того, щоб усіляко сприяти, встановити на цей день загальноміське свято, вивісити прапори (адже це подія всеукраїнського значення! нормальний мер гордився б цією подією, промоціював би її та просував рідне місто!) він дав вказівку директору музею Вересці заборонити доступ до електроточки (для підключення звукопідсилювальної апаратури). З великими нервами, скандалами та моральними втратами цю проблему все ж вдалося вирішити...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz