Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 15 » На "майдані", біля ринку ...
12:01
На "майдані", біля ринку ...
14 вересня 16.00 год. Після завершення трудового дня до м`ясного павільону продовольчого ринку підходять люди. Всі чекають на початок зустрічі представників влади з громадою міста. За своїм рішенням Спілка підприємців України в межах акції "Народна варта" надіслала запрошення на адресу Верховної Ради, Кабінету міністрів, Адміністрації Президента України долучитись бодай комусь з "високої влади" до проблем місцевого рівня. Стрийська громада запросила на зустріч керівництво Стрийської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації.
Відповідь доволі однакова - відсутність тих, кого громади міст, сіл утримують своїми податками, сплатою послуг. Ознака сьогодення - вибори ще не на часі...
Присяга посадових осіб органів місцевого самоврядування вимагає " ...буду вірно служити громаді..., охороняти права, свободи і законні інтереси громадян..."
Як можна розцінити ігнорування законних вимог громадян, які до тогож підтверджено рішенням суду? Практика життя навчила чиновників служити не громаді, а бажанню своїх роботодавців. Це й спостерігається.
На нараді в своєму службовому кабінеті заступник Стрийського міського голови Стецик І.М. гарантує дотримання слова влади про позитивне вирішення "вже місяць жевріючої проблеми" підприємців. Умовою для цього є ремонт приміщення, виконання приписів міської санепідстанціїї про дотримання підприємцями санітарних норм та вимог міського управління МНС щодо протипожежнох безпеки.
Весь потенціал директор комунального підприємства "Ринок" Стасів П.Д. витрачає на бажання довести до відома орендарів-підприємців своїх вимог. "Їм треба тільки на два тижні звільнити приміщення, коштом ринку за цей час буде проведено косметичний ремонт (ринок для цього виділить 20 тис.грн). А потім працюйте на радість стриян.
На питання, чи може пан директор ринку особисто повідомити про це підприємців, чуємо стверджувальну відповідь. Аналогічно готові до зустрічі з громадою начальник відділу Стрийського міськвиконкому з питань приватизації та управління комунальним майном Мицик М.Й. та депутат міської ради по мажоритарному округу №11 В.Кам`янка.
Однак народ очікував дарма. Як можна вірити служителям громади, які запевняють та не дотримуються слова ? Є підстави нагадати їм про ст.5 Конституції України "... Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування." Про присягу вже згадували.
До початку зустрічі журналіст ТРК "Лан" ретельно фіксує на телекамеру думки, які охоче висловлюють підриємці.Однак, не дочекалась телекамера самого дійства. Але й на тому вдячні місцевому TV. Хоча не факт, що стрияни таки дізнаються про проблеми підприємців.
Розпочалась зустріч за присутності біля 100 небайдужих стриян. Й не тільки підприємців.
Я.Польовий (голова громадського об`єднання підприємців промислового ринку) розповідає про ще одне неподобство директора КП "Ринок". Підприємці промринку уклали з адміністраацією договір, який діє до 31.12.2018 року. Однією з його статей (п.8.4)передбачає порядок внесення до нього змін, а саме - "зміни до даного договору можуть вноситися ЛИШЕ шляхом підписання окремих договорів, які ставатимуть у разі їх підписання невід`ємною частиною даного договору".Однак пан директор наказом одноособово збільшив щомісячну платню за орендування торгівельниками своїх робочих місць. Небагато підприємців промислоквого ринку стурбовані проблемою. 100 грн. на місяць або 130 грн. ? Яка різниця ? Але поясніть, ЧОМУ ?
О.Тарнавський (підприємець, член координаційної ради Спілки підприємців України) зазначає про ігнорування представниками Верховної Ради України, Кабінету міністрів, Адміністрації Президента України свого електорату. Також їм помічено, що місцеві чиновники щось "планують" на межі його земельної ділянки по вул.Валовій біля суші-бару "Асахі". "Напевне це може чекати на кожного, якщо мовчки спостерігати зміни меж земельних ділянок",- завершує свій виступ пан Олег.
З болем в голосі розповіла про наболіле жінка, яка не забажала назватись. Самочинно директор управління комбінату комунальних підприємств п.Васькович навпіл"зменшив" їй платню, яку вона заробляє мітлою. Як утримувати двох школярів ? Чи є в країні зарплата в 600 грн? В Стрию точно є. Напевне, подобається така робота працівниці, бо інакшеб звільнилась.
Зголосився до розмови з громадою депутат міської ради О.Кузь (голова постійної комісії з питань торгівлі, побуту та громадського харчування Стрийської міської ради). Пан Олег повідомляє про скликання 28 вересня 2011 року чергової сесії міської ради та пропонує підприємцям "надати на розгляд депутатами міської ради звернення підприємців Стрия". Пропозиція сприймається позитивно, хоча чути застереження про можливість проведення сесії в закритому від гостей режимі. Може державні таємниці треба зберегти, чи надзвичайний стан очікується ? А може люди помиляються?
Емоційним став виступ представника протестантів І.Череватого. Докладно пан Ігор розповів про наболіле на телекамеру, докладно повідомив про вимоги страйкарів: збереженні робочих місць для підприємців, висловлення недовіри директору КП "Ринок" Стасіву П.В., усунення його від виконання службових обов`язків на час комплексної перевірки роботи ринку. ЇЇ підприємці пропонують здійснити невідкладно. Запевненням пана Ставсіва П.Д. не вірять, а тому конфлікт, на жаль, не вичерпано. Виступаючий пропонує громаді об`єднуватись.
Хто хотів почути стриян, мав таку нагоду. Відеосюжету про стрийський конфлікт на телеканалі ICTV у "Надзвичайних новинах", який вся Україна спостерігала ввечері 12 вересня, виявилось замало.
В останньому виступі підприємець А.Череватий закликав своїх колег до активного протистояння чиновному свавіллю. "Це в можливостях самих людей",- завершив своє звернення до громади пан Андрій.
Чим тут зарадиш ? Спострігається давня хвороба владних службовців - майстерно створити проблему, потім ситуацію погіршити до критичного стану і надалі не уявляти, як можна її розв`язати без втрат для себе.
Гадалось, що 14 вересня кофлікт можна було,принаймні, "пом`якшити". Не сталося.
Збори громади своїм схвальним піднесенням рук визначили вимоги до влади, вирішили більш наполегливо домагатись справедливості, активніше "турбувати"своїх обранців у міській раді.
Тому слід очікувати продовження протистояння...
Переглядів: 872 | Додав: Oleksandr_Zorin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Адмін  
На нашому сайті вже опубліковано відповідне Звернення від підприємців.
Також на сайті можна переглянути світлини про хід протистояння

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz