Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 18 » Засідання Ради №5 18.07.11
17:50
Засідання Ради №5 18.07.11
Присутні: Є. Тиченко, К. Назаренко (секретар засідання), О. Зорін, Я. Польовий, О. Новіков. М. Ременюк повідомив, що бути не зможе, оскільки буде в Києві.
ПОРЯДОК  ДЕННИЙ
1.    Про визнання МО СГО НС.
2.    Про легалізацію СГО НС.
3.    Про реєстр членів громадських організацій, що входять до СГО НС, резюме та фото членів ради, візитки, печатку.
4.    Розповсюдження прес-релізу, відозви.
5.    Про перспективний план розбудови СГО НС.
6.    Про відзначення 580-ої річниці надання м. Стрию Магдебурзького права.
7.    Про Положення про місцеві ініціативи.
8.    Про лист МО, КЕУ Західного командування, Самбірську КЕЧ, ДУ Самбірської КЕЧ.
9.    Про колегії постійних комісій.
10. Про органи самоврядування населення за місцем проживання.
11. Різне

    На початку засідання члени ради привітали Євгена Тиченка з 50-річчям, яке той нещодавно святкував. До вітань приєднується і адміністрація сайту "Новий Стрий".
    По 1-му питанню О.Зорін повідомив, що 15.07.11 відбулися установчі збори міського осередку СГО НС, присутньо було троє осіб: він, Олег Тарнавський та Петро Захарський. Головою осередку обрано О.Зоріна. Рада проголосувала за визнання осередку, згідно його звернення, у відповідності до п.1.2 Положення про МО СГО НС.
    По 2-му питанню, О.Зорін проінформував присутніх, що, не зважаючи на різні перешкоди (при першому поданні заяви про легалізацію, у легалізації було відмовлено, оскільки підписи під заявами були засвідчені печатками організацій - членів СГО НС, а не нотаріально), О.Новіков виділив 150 грн. на засвідчення нотаріально підписів під заявою, заява була подана повторно, і СГО НС врешті офіційно легалізували шляхом повідомлення. Про цю подію вже інформувалося на сайті у новині (за посиланням) "СГО Новий Стрий легалізовано!"
    По 3-му питанню було вирішено, що всі організації - члени СГО НС мають надати списки (реєстри) власних членів, для того, щоб СГО НС володіло інформацією про можливості та потреби відповідних організацій-членів. Члени ради мають подати резюме та свої фотографії. Резюме достатньо вільної форми, формат як на передвиборчу листівку, для того, щоб малося уявлення хто така відповідна особа (дата і місце народження, сімейний стан, трудова біографія, політична та громадська діяльність, адреса, телефон тощо). Щодо візиток, то всі прийшли до висновку, що така необхідна лише голові СГО НС. Питання печатки наразі доведеться відкласти, оскільки за старим законодавством ми на таку не мали права, тепер йде період скасування печаток взагалі, але нове законодавство ще належно не усталилося.
    По 4-му питанню було обговорено шляхи розповсюдження прес-релізу та відозви щодо створення СГО НС.
    По 5-му питанню обговорено перспективний план розбудови СГО НС (наводиться нижче по тексту цієї новини). Вирішено, що кожен з членів ради має обрати собі напрям  у цьому плані, за який буде відповідати. Детальніше зупинилися на ідеї відродження стадіону "Юність". Вирішено звернутися з листами до Кмітя і Леніва (за чутками, там хочуть організувати чи то якийсь ринок, чи гуртовий овочевий склад). Голова висловив ідею організувати Інтернет-газету.
    По 6-му питанню вирішено зініціювати якусь акцію по відзначення 580-ої річниці надання м. Стрию Магдебурзького права на 21.10.2011, написати відповідного листа та подати його Гайдукевич.
    По 7-му питанню затверджено проект Положення про місцеві ініціативи , вирішено його подати у порядку місцевої-ж ініціативи на розгляд міської ради. Зачеплено питання, щодо неможливості ознайомитися з регламентом міської ради.
    По 8-му питанню заслухано інформацію голови щодо складнощів у жителів будинків, які належать КЕУ Західного командування, Самбірській КЕЧ, ДУ Самбірської КЕЧ. Вирішено підтримати листа, який з цього приводу підготував голова.
    По 9-му та 10-му питаннях вирішено не поспішати з ініціацією затвердження відповідних положень міською радою, до вирішення питання щодо Положення про місцеві ініціативи. Після затвердження Положення про місцеві ініціативи можна буде подавати всі подібні проекти якраз у відповідному порядку від імені нашої організації.
    Під завершення повернулися до питання фінансових. О.Новіков повідомив, що до вирішення питання по розподілу обов'язків з фінансових обтяжень, він авансував витрати в сумі біля 700 грн. (2 прапори - по 200 грн., банер, витрати по легалізації - 150 грн.).
    Різне було присвячене неформальному засіданню в іншому місці, на якому знову ж було обговорено питання ювілею Євгена Тиченка та нещодавної легалізації СГО НС.
    Наступне засідання   РАДИ СГО НС 01.08.11 в приміщенні офісу  по вул.Зеленій,23-т. Початок о 18.00 год. Прохання до тих, хто не зможе бути присутнім на засіданні ради, завчасно повідомляти керівництво ради про це. Відсутність без попереднього повідомлення відтепер буде вважатися грубим порушенням (навіть образою решти членів ради), спеціально фіксуватиметься та до злісних порушників плановано вживати певні санкції.


Перспективний план розбудови СГО «Новий Стрий»
                                       ( проект)
                                    
                                       ОРГАНІЗАЦІЙНА РОБОТА

Створення реєстру членів громадських організацій – колективних членів СГО НС
Розширення СГО НС ( створення МО СГО НС, вступ до спілки нових колективних членів)
Створення молодіжних та дитячих громадських організацій
Пошук меценатів задля фінансової  підтримки діяльності СОГ

                                      
                                       МЕТОДИЧНА РОБОТА

Розподіл галузевих напрямків діяльності між членами СГО НС, отримання інформації щодо стану галузі
Вивчення методики курування відповідних галузей
Складання профільних аналітичних довідок, пропозицій щодо подальшої діяльності
Формування активу помічників, волонтерів

                                       КОМПЛЕКСНІ ПЕРСПЕКТИВНІ ПИТАННЯ

Розробка та розгляд , обговорення громадськістю Генерального плану забудови
м. Стрий у 2011-2030 рр.


                                       ПРАКТИЧНІ ДІЇ (проекти)

Вивчення питання створення умов активного відпочинку, організації дозвілля туристів-вболівальників під час проведення програми європейського чемпіонату з футболу у Львові  в 2012 році  
Вивчення питання щодо  розгляду  міста Стрий як можливого  господаря / туристичного об’єкту під час ймовірного  проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році на території Галичини ( консультації, «круглі столи», проектування «дорожньої карти» тощо)
Освіта ( реформа дошкільної, середньої освіти)   -   надати пропозиції
Культура ( з`ясування переліку об`єктів  культурної, археологічної спадщини, які потребують охорони; організація дозвілля різних груп населення; пошук обдарованих дітей), планування проведення мистецьких акцій тощо  -  надати пропозиції
Спорт (стадіон «Юність» - алгоритм реконструкції, подальшої експлуатації стадіону протягом року), вивчення питання зміцнення спортивно-оздоровчої бази міста   
( створення спеціалізованих спортивних закладів, будівництво комплексу з водними спортивними спорудами, складання плану розміщення нових спортивних майданчиків для молоді та дорослих), ефективне використання наявної бази в навчальних закладах, спортивних об’єктах комунальної власності  -   надати пропозиції

МОЛОДІЖНА ПРОГРАМА-   надати пропозиції

Охорона здоров`я – вивчення питання ефективного використання наявної матеріальної бази комунальних та відомчих закладів охорони здоров’я, сприяння зміцненню лікарняної каси «Здоров’я Стрийщини ( фонду медичної допомоги)  -   надати пропозиції
Соціальний захист – вивчення проблематики діяльності закладів сфери опіки престарілих, одиноких, сиріт; контроль дотримання закладами комунального господарства  законодавства щодо гуманного поводження з тваринами  -   надати пропозиції
Економіка – вивчення проблем роботи суб’єктів малого та середнього бізнесу, створення нових робочих місць, сприяння оптимізації умов для інвестицій приватного капіталу   -   надати пропозиції
Право  - захист прав молоді, груп населення, окремих громадян, які потребують захисту  -   надати пропозиції
Житлово-комунальний сектор ( договори про надання комунальних послуг, створення ОСББ)

                                       КОМУНІКАЦІЇ

ЗМІ, визначення  шляхів комунікації: сайт його дизайн, зміст, наповнення, підтримка), друковані матеріали, електронна газета, інформаційні стенди  -   надати пропозиції

Переглядів: 881 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 oleksandr_zorin  
Сумно, що "не проглядається" зацікавленості хоча би в "позначенні" позицій. Всі знають, що роботи непочатий край. В першу чергу в розбудові бачення нових стандартів, відносин, уявлення перспективи. ВСЕ, чим ми користуємось, зробили не ми ! Зберегти найцінніше, збудувати своє, за яке нас визнають і будуть шанувати через років 200 (наприклад). Коли на наше з вами сьогодення будуть озиратись з повагою. А наразі, СУМНО...

2 dzyha  
Я відчуваю, що справа "кавалєрська" - мастіть собі голову самі. Якщо на тім місці стане щось "монументальне..." Хоча можна зробити футбол, концерт, дискотеку до ранку, ярмарок, ковзанку тощо. А вийде все як є: собачий базар, або два котеджі. Чи мало таких місць "змінило" свій профіль? Хто памёятає, розкажіть молоді.

1 dzyha  
Ідея "повернення ло життя" стадіону "Юність" - СУПЕР ! Але як це можна зробити ...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz