Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 1 » Засідання ради №6 - 01.08.11
02:26
Засідання ради №6 - 01.08.11
Присутні: О. Зорін,  К. Назаренко (секретар засідання), Є. Тиченко, О. Новіков. Ю. Комарницький, М. Ременюк, В. Мазур (О. Тарнавський - на морі).
Запрошені: Костянтин Лисичко (від ГО "Справедливість"), Євген Даценко (від МГО "Креатив")

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ
1.    Про взаємодію СГО «НС» з об’єднаннями громадян м. Стрия.
2.    Про участь СГО «НС» у загальноміських заходах з нагоди Дня прапора 23 серпня 2011 р.
3.    Про реєстр членів СГО НС, резюме, фото членів ради.
4.    Про відзначення 580 –ої  річниці надання м.Стрий  Магдебурзького права.
5.    Про проект рішення міської ради  « Про положення щодо місцевих ініціатив.
6.    Про проект рішення міської ради «Про Колегії громадських організацій»
7.    Про перспективний план розбудови СГО «Новий Стрий»
8.    Про лист СГО «НС» щодо реконструкції стадіону «Юність»
9.    Різне.

    По 1-му питанню виступили:
    К. Лисичко, засновник ГО "Справедливість" (офісний центр "Панорама", к.201), д-р охоронної фірми "Сапсан", помічник депутата Р. Леніва. Ознайомив присутніх з ідеєю створення громадського формування з охорони порядку "Охорона Стрия" та надав проект відповідних установчих документів. Ідея була прихильно зустріта присутніми. Були висловлені наступні пропозиції щодо майбутньої взаємодії: ГО "Справедливість" розгляне пропозицію щодо вступу в СГО "Новий Стрий"; ініціатори ФОП "Охорона Стрия" нададуть письмові пропозиції щодо напрямів взаємодії.
    М. Ременюк повідомив, що "Територія життя" на 20.08.11 планує акцію "Стрийщина за тверезе майбутнє". Запропоновано розмістити інформацію про акцію на сайті СГО НС, детальніше узгодити взаємодію на черговому засіданні ради.
    По 2-му питанню, К. Назаренко проінформував присутніх, що святкування Дня Прапора (23.08.11) важливе для промоції нашого міста в Україні, як такого, що першим офіційно його підняло. Цей факт слід завжди нагадувати всій Україні, піднімаючи таким чином статус нашого міста (а то, не те що в Україні, в Стрию вже починають сумніватися в реальності відповідної події). А День Прапора  - чудовий контекст для чергового нагадування. Непогано було б придумати якусь акцію щодо цього. Одною з ідей є проведення флеш-мобу, переклички між містами в порядку офіцйного підняття над міськими радами національного прапору з відповідним черговим підняттям прапорів. Адже самим популярним способом візуалізації історії є розстановка прапорців при окресленні поступу нової влади на певній території. Тож історичну ходу нової влади таким способом слід розпочинати саме зі Стрийщини. Однак, надто мало часу залишилося для організації подібної акції, і сил, вочевидь, на неї не стане. Тут же, з подачі О. Новікова, з'явилася інша пропозиція, цілком реальна для втілення. У "Бункері" провести камерну зустріч з учасниками події ("прапороносцями", членами виконкому, які голосували за підняття прапору тощо) та її очевидцями. Свідчення учасників та очевидців стали б непоганим підтвердженням цієї непересічної події та доповнили б цими фактами її історію. Окрім того, варто ще раз звернутися до міської влади та наголосити на важливості відзначення окремо (як це робиться в Києві) 14 березня (дати підняття прапора в Стрию), оскільки вже один раз (на 20-річчя) влада просто проігнорувала відповідну пропозицію (цікавий прояв "патріотизму"). О. Зорін запропонував поритися в архівах, переглянути опис цієї події у місцевій пресі, знайти у міськвиконкомі відповідний історичний протокол та опублікувати його на сайті. Є. Тиченко дав ідею сумістити ці заходи з планованими культурними акціями: творчим вечором Марії Матіос чи вистави за її твором "Нація". Врешті вирішили прозондувати можливість втілення відповідних пропозицій та остаточно визначитися на черговому засіданні ради.
     По 3-му питанню К. Назаренко запропонував вивчити певні форми бланків до заповнення і питання було відкладено.
    Про 4-те питання всі чомусь забули.
    По 5-му питанню виникла дискусія яким чином впровадити у життя відповідну ініціативу. К. Назаренко запропонував впроваджувати її шляхом саме місцевої ініціативи ж (тобто, шляхом утворення ініціативної групи, збору підписів та офіцйного подання на сесію). О. Зорін запропонував простіший шлях - через просте звернення до міськради та її постійних комісій. Консенсусом було вирішено зупинитися, поки - що, на варіанті Зоріна.
    По 6-му питанню вирішили його не "педалювати", доки не з'ясується питання по "місцевих ініціативах".
    По 7-му питанню виникли сумніви, чи в змозі наша організація "потягнути" вже окреслені напрями. Нових пропозицій до плану вже ніхто і не насмілився подати.
    По 8-му питанню розглянуто проект листа підготовленого О. Зоріним. Є. Тиченко подав до нього зауваження і питання відклали до наступного засідання.
  Різного не було.
    Наступне засідання   РАДИ СГО НС 08.08.11 в приміщенні офісу  по вул.Зеленій,23-т. Початок о 18.00 год.




Переглядів: 752 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 dzyha  
А куди подівся Я.Польовий? Може до 580-річчя надання м.Стрий магдебурзького права на будові місько ради помістити пам`ятну дошку, в середині - інформаційний стенд, який би нагадував всім про демократичні традиції самоврядування.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz