Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 11 » Перший всеукраїнський пленер художників «Стрийська палітра»
20:32
Перший всеукраїнський пленер художників «Стрийська палітра»

    З 14 по 21 липня в місті Стрию, в рамках Всесвітнього фестивалю українських кредитних спілок вперше, буде проходити 1-й всеукраїнський пленер художників «Стрийська палітра» ім. Івана Хандона на який запрошено 30 кращих митців з України. Знаковим є те, що 12 з них є дійсними членами Національної спілки художників України. Відкриття цього мистецького заходу відбудеться 14-го липня 2012 року в Народному Домі о 12:30.
    Головна мета пленера: змалювання краси м.Стрия та Карпатського краю. Звичайно мешканцям нашого міста буде цікаво подивитись на себе та своє місто зі сторони іменитих гостей. Побачити, якими художники бачать і змалюють наше місто. Адже більшість з них мають в своєму творчому доробку тисячі картин, а за плечима не один десяток міжнародних виставок. Їх твори експонуються по цілому світу: в Китаї, Японії, Канаді, Америці, Великобританії, Німеччині і т. д...
    Художники проживатимуть в гуртожитку ВХПТУ № 16, яке люб’язно надав директор Олег Капало, а також на базі села Дубино в Карпатах. В планах заходів поїздка в м. Моршин, зустріч з міським головою п. Русланом Ільницьким, поїздка в с. Корчин на відкриття меморіальної дошки відомого художника-патріота Івана Хандона. За тиждень часу кожен з митців повинен створити по 2 картини, які будуть демонструватись 21 липня в Народному Домі на благодійній виставці-продажу.
    Нарівні з відомими митцями у пленері приймають участь і 5-наших земляків, членів мистецького обєднання «Стрий Ко»: Ігор Мельник, Юрій Бандера, Роман Берездецький, Мирон Довганич, Олег Софілканич. Приємно також зазначити, що головою журі обрано стриянина-Ігора Завозіна.
    Юрій Комарницький, голова оргкомітету пленера, зазначив: «Родзинкою пленера є те, що талановиті діти, а рівно і звичайні стрияни, зможуть взяти майстер клас з живопису прямо на вулицях міста у іменитих художників.» Одночасно він подякував всім організаціям, та підприємствам, які допомогли в реалізації цього мистецького проекту. І висловив надію, що такий пленер стане традиційно, щорічним та допоможе показати красу Стрия всій Україні і світові.

Партнери проекту: Кредитна спілка «Вигода», Всеукраїнська громадська організація «Центр прав людини «Громадська ініціатива», Творче об’єднання « Арт-Простір», Вище художнє училище м.Стрия (ВПХУ №16), мистецьке об’єднання «Стрий-КО». Львівська обласна рада та Львівська обласна державна адміністрація, Стрийська районна державна адміністрація та Стрийська районна ради, громадські організації м.Стрия, області та України.
Медіа-партнери: Телерадіокомпанія «Лан», газети «Фортуна», «Гомін Волі». « Рідне поле», 5 канал
Переглядів: 1050 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Зінаїда  
Як це чудово, що краса виходить на вулиці міста!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz