Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 14 » Весняна толока
23:18
Весняна толока

26 травня, в суботу, на березі річки Стрий відбулася традиційна, 4-та за рахунком, толока по впорядкуванню центрального пляжу. Толока була ініційована Спілкою громадських організацій «Новий Стрий» та агенцією регіонального розвитку «Перспектива Стрийщини» і була приурочена Дню міста Стрий. Її головною метою було привернути увагу громадськості міста до проблеми засміченості навколишнього середовища та безвідповідального, споживацького ставлення до природи. В толоці, окрім ініціаторів, прийняли участь представники організацій МГО «Креатив», благодійного фонду Олега Канівця « Добре серце», кредитної спілки «Вигода», ТО « Арт-Простір». Учасники акції за 2 години зібрали більше 40 великих (120 літрів) мішків з залишками «культурного» відпочинку стриян.
Юрій Комарницький, організатор даної толоки, стверджує, що «подібні заходи будуть ефективними тільки тоді, коли поряд з екологічно - просвітницькими заходами буде діяти ефективна система покарань та штрафів. Щоб це стало реальністю потрібно посилити відповідальність організацій та громадян, прийнявши міською радою рішення про заходи щодо запобіганню засміченості міста. Якщо міліціонер раз - другий оштрафує порушника на 100 грн. за кинутий на тротуар чи на пляжі недопалок і це побачать інші через ЗМІ то ефект чистого довкілля ми побачимо вже буквально через місяць».
Костянтин Назаренко, голова СГО «Новий Стрий», вважає, що в місті давно назріло питання сортування твердих побутових відходів, - «Думаю стрияни готові до того щоб зберегти екологію та заощаджувати кошти через запровадження вторинної переробки сміття. Папір, пластик, залізо, скло - це є значний матеріально фінансовий ресурс, який знищується, як сміття. Адже тільки німецькій економіці переробка сміття приносить майже 80 млрд. євро в рік. Якщо ж сміття не сортувати, це призводить до отруєння навколишнього середовища під час горіння пластикових пляшок, стрияни вже не раз мали можливість «насолодитися» цим запахом під час загорання стрийського сміттєзвалища. Окрім того, важливо щоб такі акції ставали щонайбільш масовими у майбутньому. Тут справа навіть не у ефективному прибиранні, а у виховному та моральному аспекті. Людина, яка хоч раз прибирала за іншими, навряд чи буде смітити сама.»
Наприкінці толоки учасники прийняли звернення до стриян та міської влади з закликом зробити наше місто найчистішим напередодні Євро-2012. Адже через Стрий будуть прямувати тисячі туристів вболівальників на футбольний чемпіонат. Крім того Юрієм Комарницьким було висловлене побажання про заборону паркування автомобілів на центральному пляжі.
Кожен з учасників розходився з почуттям виконаного громадського обов’язку, адже патріотизм – це в першу чергу бережливе ставлення до природи свого рідного краю.

Особливу подяку організатори толоки висловили медіа партнерам: ТРК « Лан», газетам «Фортуна», «Рідне поле», місцевому радіомовленню. Окрема подяка Петру Маковському та його Комп’ютерно-діловому центру за надання можливості роздруку листів-звернень.

Відеоновина на ТРК Лан про акцію


Світлини з акції

Новина про подію на інших сайтах:
"Стрий - моє місто"
Добре серце



Переглядів: 695 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz