Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 10 » Відновимо парк ім. Т.Г. Шевченка!
22:33
Відновимо парк ім. Т.Г. Шевченка!
Шановна стрийська громадо!

Стрий – місто з багаторічною та багатогранною історією, місто, яке може і повинне бути еталоном європейського розвитку міста. Та чи можливий розвиток міста, без його озеленення? Чи личить прикарпатському місту обласного підпорядкування таке зневажливе ставлення до пам’яток садово-паркового мистецтва?
В 2014 році Україна святкуватиме 200 річчя з дня народження будителя українського народу, генія української поезії та живопису – Т.Г. Шевченка. Чи пасує стриянам зустрічати день народження Кобзаря з таким занедбаним парком, що гордо носить ім'я великого Українця?
Стрийський парк ім. Т.Г. Шевченка – пам'ятка садово-паркового мистецтва, парк що називався "Вільшина", та був закладений поляками на місці болота, з метою осушити його. Парк Шевченка в багатьох стриян навіює спогади про атракціони, кімнату сміху, більярдну, ресторан Вечірній Стрий, тощо. Чи не настав час відновити спогади та перетворити їх в реальність?
03 квітня 2013 року відбулося засідання організаційного комітету з питань відзнячення 200 річчя з дня народження Т. Г. Шевченка, до якого ввійшли представники виконавчої влади, Стрийської міської ради, громадських організацій та державних установ. На засіданні було обговорено питання відновлення парку Шевченка, та прийнято рішення про підготовку до відновлювальних робіт.
Перш за все, виконавчий комітет Стрийської міської ради зобов'язано повідомити власників нерухомості, що знаходиться на території парку, про необхідність приведення її в належний стан до 1 серпня 2013 року. Також прийнято рішення про реставрацію пам'ятника Шевченку та благоустрій навколишніх територій.
Ініціатива відновлення парку отримала підтримку міського голови Р. Є. Шрамов'ята, який сприятиме закладенню необхідних коштів до міського бюджету, розглянувши це питання на черговій сесії.
Але можливості міської ради не безмежні, тому звертаюся до Стрийської громади з проханням підтримати дану ініціативу та долучитися до відновлення парку Шевченка.
Разом з колегами - депутатами Стрийської міської ради ми довго та вперто відстоювали питання парку, зараз настав час конкретних дій.
Я не прошу Вас ставити підписи під заявами, які залишаться на папері. Я не прошу виходити на мітинг. Я прошу долучитись конкретними діями, бо якщо самі не зробимо, то хто?
Перш за все, прошу Вас надавати ідеї стосовно того, що повинно бути в парку, наприклад: майданчик для приїздних лунапарків, літня сцена, спортивні чи дитячі майданчики, тощо. Можливо, є митці, здатні опрацювати дерева, які зрізатимуться, та перетворити їх в дерев'яні скульптури, столи чи клумби?
Також прошу Вас долучитись до громадського обговорення, яке відбудеться в скорому часі, про дату та місце буде повідомлено згодом.
До того ж, пропоную перед Паскою провести Толоку та силами громади міста прибрати парк від сміття. Рукавиці та сміттєві мішки, чай та подарунок на пам'ять буде забезпечено.
Після виділення необхідних коштів, закупиться 200 дерев, які будуть посаджені до 200річчя з дня народження Шевченка. Сподіваюсь, що громада долучиться до вказаної акції, адже кожен Українець повинен посадити дерево!
Підприємців, меценатів та всіх, хто має можливість, прошу долучатись до встановлення лавок та смітників в парку, На кожній лавці буде увіковічнено вдячність тому, хто долучився до її встановлення.
Всі ідеї, побажання та коментарі пишіть тут, або на пошту o.yosipchuk@gmail.com, чи за телефоном:(03245) 71610.
Парк Шевченка – спадок, який ми залишимо нашим дітям, і, тільки отримавши підтримку та контроль громади, ця справа може бути довершена.
З повагою та вірою в небайдужість громадян,
Орест Йосипчук
Депутат Стрийської міської ради
VI демократичного скликання
Переглядів: 849 | Додав: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz