Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Блог
Головна » 2012 » Квітень » 15 » Положення про Словосвіт - 2
00:29
Положення про Словосвіт - 2
ПОЛОЖЕННЯ
про конкурс літературної та журналістської творчості «СЛОВОСВІТ-2»

1.ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.

Конкурс літературної та журналістської творчості «Словосвіт-2» (далі - Конкурс ) організовують Спілка громадських організацій «Новий Стрий» та Спілка стриян «Відлуння» за фінансової підтримки Благодійного фонду Олега Канівця «Добре серце».
     Конкурс проводиться з метою створення умов для реалізації мистецьких потреб літературно-обдарованих осіб, які прагнуть та спроможні образно відтворювати навколишній світ, цікаво викладати його бачення та бажають висловити свою громадянську позицію.
Проведення Конкурсу створюватиме умови щодо професійної орієнтації молоді, привертатиме увагу громадськості до літераторської та журналістської праці.

2.ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ КОНКУРСУ.

     Для підготовки та проведення Конкурсу створюється організаційний комітет (далі – Організаційний комітет).
     Склад Організаційного комітету Конкурсу визначається спільним рішенням організаторів Конкурсу. Організаційний комітет створює та веде базу даних учасників Конкурсу, організовує вивчення та поширення робіт переможців та лауреатів Конкурсу і висвітлює цей досвід у засобах масової інформації.
Організаційний комітет здійснює проведення Конкурсу у відповідності до Положення, може приймати зміни до нього, затверджує переможців та лауреатів Конкурсу.
 
Організаційним комітетом затверджується конкурсна комісія (далі – Конкурсна комісія), яка розглядає твори конкурсантів, здійснює оцінювання творів в кожній номінації та визначає переможців та лауреатів Конкурсу.
      
3.УЧАСНИКИ КОНКУРСУ.

 Конкурс літературної та журналістської творчості проводиться в наступних вікових категоріях –
 1.учні молодших класів (до 14 років)
 2.учні старших класів, середніх спеціальних навчальних закладів (до 17 років).
 3.студенти вищих навчальних закладів, творча молодь (18-35 років).
 4. учасники Конкурсу (віком від 35 років).
 

 4. УМОВИ УЧАСТІ ТА ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ.


Конкурс «Словосвіт-2» триватиме протягом квітня-жовтня 2012 року.
До участі в Конкурсі запрошуються всі бажаючі незалежно від віку та місця проживання.
На конкурс приймаються оригінальні роботи за своїм об`ємом, як правило, не більшими за чотири сторінки друкованого тексту (А-4; 12-ий шрифт), крім творів, які брали участь у Конкурсі «Словосвіт» у 2011 році. Надсилання роботи на Конкурс означає згоду автора про надання права організаторам Конкурсу на безкоштовну публікацію.
Роботи конкурсантів мають відповідати встановленим вимогам. Роботи, які не відповідатимуть таким, відсіюються на попередньому етапі конкурсу.

5.ПОРЯДОК УЧАСТІ В КОНКУРСІ.

Претендентам, що бажають взяти участь у Конкурсі, необхідно подати протягом 15 квітня- 15 вересня 2012 року заяву відповідно формі, яку розміщено на сайті організаторів Конкурсу www.novyi-stryi.at.ua Подані заяви приймаються Оргкомітетом Конкурсу, перевіряються та реєструються на сайті з часу надходження.
Організаційний комітет забезпечує друкування робіт конкурсантів (формат А-4) та передає їх Конкурсній комісії, яка ці роботи розглядає, оцінює та здійснює відбір творів, які набрали найбільші рейтингові суми балів в кожній номінації. У випадках рівної суми балів у декількох конкурсантів звання переможців та лауреатів Конкурсу присуджується всім учасникам, які отримали такі суми оцінок.
Роботи конкурсантів розміщуються на веб-сайті www.novyi-stryi.at.ua
Кожен учасник протягом Конкурсу буде фігурувати під ніком (у тому числі на етапі оцінювання творів та підбиття підсумків). Справжні імена конкурсантів буде оприлюднено під час церемонії нагородження переможців та лауреатів.
Оргкомітет пропонує конкурсантам обирати назви творів в рамках тем, які мають певне суспільне значення, можуть сприяти розкриттю особистості учасників, їх бачення перспектив свого майбутнього життя, долі рідного міста.Рекомендовані теми - «Нам пора для України жить», «Моє місто – моє життя», «Наш прапор над Стриєм», «День звитяги», «Ми, Європа і футбол», «Безмежний простір почуттів». Назви творів мають відрізнятися від обраної теми.
Учасники Конкурсу можуть обирати власні теми, які вони вважають цікавими, актуальними та мають важливе особистісне або суспільне значення. Це може стосуватись художнього відтворення життя видатних або пересічних осіб, героїв національно-визвольних змагань, дослідження історичного матеріалу, ідей, які б могли об‘єднувати українську молодь тощо.

В кожній віковій категорії визначаються по дві номінації –

літературний твір (оповідання,новела, вірш, казка, байка, гумореска тощо);
журналістський твір (нарис, есе, репортаж, інтерв`ю, кореспонденція тощо).


6.ПІДБИТТЯ ПІДСУМКІВ КОНКУРСУ ТА ЗАОХОЧЕННЯ ЙОГО ПЕРЕМОЖЦІВ ТА ЛАУРЕАТІВ.


     На підставі свого рішення Конкурсна комісія визначає переможців та лауреатів. Переможцями вважаються учасники, які зайняли перше місце в своїй віковій групі, лауреатами – учасники, що посіли друге, третє місця. Кожна робота буде оцінюватись членом конкурсної комісії за 12-ти бальною шкалою, підсумкова оцінка робіт буде складатись із суми оцінок всіх членів конкурсної комісії. Переможцями та лауреатами конкурсу в кожній номінації будуть визнаватись учасники за найбільшою рейтинговою сумою балів оцінки творів.
Організаційний комітет затверджує протокол Конкурсної комісії про підведення підсумків Конкурсу «Словосвіт-2».
 Переможці Конкурсу(8 осіб ) нагороджуються дипломом переможця та грошовою винагородою у розмірі 500 грн.Лауреати Конкурсу у кожному жанрі (всього — 16 чоловік) нагороджуються:
за друге місце - дипломом лауреата та грошовою винагородою у розмірі 300 грн;
за третє місце – дипломом лауреата та грошовою премією 200 грн.
Нагородження переможців та лауреатів проводиться урочисто організаторами Конкурсу, членами Організаційного комітету та Конкурсної комісії та партнерами (спонсорами) Конкурсу.
     Інформаційні матеріали про проведення Конкурсу, фотографії переможців та лауреатів розміщуються оргкомітетом на офіційних веб-сайті СГО "Новий Стрий” (http://novyi-stryi.at.ua/) та сайтах партнерів (спонсорів) Конкурсу.
     Узагальнені матеріали щодо організації та проведення Конкурсу оприлюднюються в ЗМІ.
     При доведених фактах порушення учасниками Конкурсу етичних норм (компіляції творів, колективного авторства тощо) результат оцінки праць причетних до цього конкурсантів може бути анульовано рішенням Організаційного комітету


7.ФІНАНСУВАННЯ КОНКУРСУ.
 
 Фінансування Конкурсу здійснюється за рахунок благодійних коштів та інших джерел фінансування не заборонених чинним законодавством.

Більш детально про конкурс Ви можете дізнатися на сторінці Все про конкурс "Словосвіт - 2".
Переглядів: 1725 | Додав: Адмін | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz