Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Блог
Головна » 2013 » Січень » 26 » Про членські внески
21:12
Про членські внески
Роз'яснення
Про членські внески

Згідно рішення ради від 02.08.12 (протокол № 6/31-12/2, п.8 порядку денного) було запроваджено збір членських внесків з членів ради в розмірі 10 грн. щомісяця, починаючи з серпня місяця 2012 р. Окрім того було вирішено, що належна сплата членських внесків стане одною з кваліфікаційних вимог при наступних виборах ради.

Рішення про членські внески було прийнято за неодноразової ініціативи Олександра Зоріна, який не раз наполягав на цьому рішенні (ставлення ради до запровадження членських внесків довший час було негативне, пункт про членські внески навіть було вилучено з проекту Статуту). Щоправда, Зорін вважав що сплачувати внески мають всі члени СГО, рада ж обмежилася лише власним "самооподаткуванням".
Однак, після цього дане рішення не раз намагалися піддати ревізії, тож є потреба детальніше розтлумачити мотиви саме такого порядку сплати членських внесків. Головно – чому ми відмовилися від ідеї збирати внески з кожного члена СГО НС.

1.    Якщо запроваджувати внески з кожного члена СГО (а не конкретної особи) постає питання справедливого розподілу розміру внесків між ними. Адже одна справа потужна, багата та чисельна організація, і зовсім інша – організація, що складається з 3-х соціально незахищених інвалідів. Тож звучали навіть такі пропозиції, щоб з кожної організації брати внески пропорційно її чисельності. Тобто члени певної організації мають скидатися внесками не лише на свою організацію, а й на нашу. А ми збираємо внески навіть не з кожного члена СГО, а з члена члена СГО. Як бачимо, намагання вирішити питання справедливості може завести у такі нетрі, з яких важко вибратися.
2.    А якщо в певній організації внески взагалі не збирають? Їм що, міняти свій статут і запроваджувати внески, бо ми так хочемо? А якщо їм і збирати, по суті з нікого, бо це спілка соціально незахищених?
3.    А якщо якась з організацій буде свідомо ігнорувати вимогу сплати членських внесків (а я передбачаю, що таких організацій буде не одна)? Ми що, будемо виключати таку організацію з СГО (адже, якщо не виключити, за прикладом таких організацій почнуть не сплачувати внески і інші)?
4.    Ми маємо бути зацікавлені, щоб до нашої спілки долучилася максимальна кількість організацій. Це наш авторитет, справжня репетиція громадської ради при міськвиконкомі, свіжа кров та людський ресурс. Ми ледве нашкрябали нині існуючу кількість членів, що входять у нашу спілку і зацікавлені у подальшому зростанні (а за три (практично) роки існування надбали лише одного члена) і що ж, замість курсу на зростання почнемо самі себе розганяти? Відлякувати інших від вступу до нас членськими внесками?
5.    У тих членів СГО, які не входять у раду, але з яких збирали б членські внески цілком закономірно могло б виникнути питання: «Чому ми маємо сплачувати кошти, якими будуть розпоряджатися не ми, а інші?».
6.    Врешті, виходячи з загальноусталених формальностей, для того щоб почати збирати внески з усіх – потрібно скликати конференцію і вносити зміни до статуту (в якому, ще раз нагадаю, ми одразу викинули питання членських внесків). А от рада цілком уповноважена збирати внески сама з себе.
7.    В раду входять 9 представників організацій з всього 13 членів СГО. Чи варто все так ускладнювати лише для того, щоб зібрати внески ще з 4-х членів СГО (тим більш, що як мінімум 2-є з них все одно нічого платити не будуть! вони навіть на загальні збори не з’являються…)?

Саме тому нами було запроваджено самий простий, надійний і достатньо справедливий метод збору членських внесків: хочеш бути членом ради – плати. А де ти візьмеш ці гроші – чи організація представником якої ти виступаєш скинеться тобі і відшкодує, чи зі своєї кишені заплатиш – твоя справа. Навіть якщо з твого членства у раді не буде жодної користі, таким чином хоч з’явиться користь фінансова. Рада збирається раз у місяць, тож дуже просто збирати щомісячні членські внески. А як скарбник має збирати кошти з інших організацій – бігати по них?

Мета цього роз’яснення – якщо знайдуться ґрунтовні заперечення, спростування аргументів наведених вище, чи якісь вагомі власні міркування, прошу публікувати такі в коментарях до нього на сайті. А доки такі коментарі відсутні – всі спроби ревізувати відповідне рішення ради будуть ігноруватися.

Голова СГО НС
К. Назаренко

Переглядів: 807 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz