Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика
Третя конференція СГО НС - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Загальний розділ » Загальний форум » Третя конференція СГО НС
Третя конференція СГО НС
Kostjantyn_NazarenkoДата: Понеділок, 06.08.2012, 23:52 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 12
Репутація: 0
Статус: Offline
Згідно рішення ради від 02.08.12 (протокол № 6/31-12) скликається 3-тя позачергова дистанційна конференція СГО НС. На порядок денний виноситься єдине питання - внесення змін до Статуту СГО НС.
Пропонується наступний порядок проведення конференції.
Конференція вважається завершеною після того, як всі члени СГО НС висловлять свою думку щодо всіх документів пропонованих до затвердження. Або, після того, як мине тиждень з моменту повідомлення всіх членів СГО НС про відкриття конференції з запрошенням їх до участі в дискусії на цьому форумі, за умови, що більшість з членів СГО НС схвалять (відхилять) пропоновані до затвердження документи. Члени СГО НС, які не взяли участь в дискусії на цьому форумі мають бути опитані по телефону і результати цього опитування теж оприлюднюються на цьому форумі.
Проекти документів, що пропонуються до затвердження (нова редакція Статуту та Ухвала про зміни Статуту оприлюднені тут).
Чи будуть ще якісь пропозиції чи доповнення до порядку проведення конференції? Які будуть думки щодо документів пропонованих до затвердження?
 
Kostjantyn_NazarenkoДата: Вівторок, 07.08.2012, 00:01 | Повідомлення # 2
Полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 12
Репутація: 0
Статус: Offline
Ще раз, у цьому форумі, наводжу аргументи на користь внесення змін в Статут.

П. IІІ.4.2 – Членами СГО НС є громадські організації. Тож зрозуміло, що безпосередньо обирати та бути обраними до ради вони не можуть. Тільки через своїх представників.

П. IV.1.2 – в п. IV.2.3.2 вказано, що рада скликає «чергові та позачергові» конференції. Причому, в тексті статуту не пояснено, яка між ними відмінність. Тому і слід вказати, що чергові – це ті, звітно-виборні, які скликаються щорічно. І стає зрозуміло, що позачергові - всі решта. А те, що всі конференції скликаються за рішенням ради, знову ж вже згадано в тому ж п. IV.2.3.2 (боремося з зайвими повтореннями!).

П. IV.2.1 – оскільки запроваджується процедура автоматичного позбавлення повноважень за пропуски засідань ради, що передбачено її регламентом, статутом теж має бути передбачено цей спосіб позбавлення повноважень члена ради.

Незрозуміло, яке несе в собі навантаження положення п. IV.2.2: «Голова СГО НС обирається строком на 1 рік.». Якщо вся рада в цілому обирається строком на 1 рік (п. IV.2.3), який сенс ще окремо наголошувати на строку голови? Якщо вся рада щороку переобирається, і наступний голова з заступником мають обиратися не пізніше ніж за 7 днів на засіданні новообраної ради? А якщо про заступника те саме не згадано (не вказано строку його повноважень), то що, на своїй посаді має залишитися старий? А якщо вказати, що строк повноважень голови 2 роки, а його навіть в раду не оберуть? Абсолютно безглуздий пункт. Цей пункт мав би сенс, якщо б йшлося про обов’язкову ротацію голови. Тоді його треба викласти в редакції: «Голова СГО НС не може обіймати посаду два терміни підряд». Або вилучити взагалі.

П. IV.2.3.3 - «Нагальні питання діяльності», думається, може вирішувати не лише рада, а й голова, заступник та ін. особи.

П. IV.2.3.4 – символіку ми затвердили, але реєструвати не збираємося (гроші для цього потрібні та й орг. можливості слабенькі – вона має в Києві, в міністерстві юстиції реєструватися). Тож для чого в статуті це тримати? З іншої сторони, якщо будемо це робити, то що, знайдемо якийсь інший порядок для цього, ніж «визначений законодавством»? Якщо зуміємо, то й без цих слів у статуті зареєструємо. Просто зайві слова у статуті, пустий звук.

П. IV.3.1 був невдалим дубляжем п. IV.3.3

Решта виправлень, думається, очевидна без пояснень.
 
Kostjantyn_NazarenkoДата: Вівторок, 07.08.2012, 00:06 | Повідомлення # 3
Полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 12
Репутація: 0
Статус: Offline
Та й сам текст остаточної ухвали, думаю, теж варто навести тут безпосередньо.

ІІІ-тя позачергова конференція
Спілки громадських організацій «Новий Стрий»

УХВАЛА

від "__" __________ 2012 р.

Про внесення змін до Статуту СГО НС

ІІІ-тя позачергова конференція Спілки громадських організацій «Новий Стрий» ухвалила внести наступні зміни до Статуту СГО НС:

В п. І.4:
В другому реченні замінити слово «легалізується» на слово «легалізовано». Слова «до легалізуючого органу» вилучити. Доповнити реченням третім наступного змісту: «Відповідно розпорядженню Стрийського міського голови від 24.06.2011 р. № 110 та підтвердженню виконкому Стрийської міської ради Львівської області від 25.06.2011 р. № 3.23/1259 спілку громадських організацій "Новий Стрий" легалізовано, про що внесено запис до журналу об'єднань громадян за № 235 від 24.06.2011 року.»

В розділі ІІ після слів «спортивних та» доповнити словом «інших».

В п. ІІІ.4.2 на початку речення доповнити словами «В особі своїх представників».

П. IV.1.2 викласти в наступній редакції: «Чергові звітно-виборні конференції скликаються не рідше одного разу на рік.»

П. IV.2.1 доповнити реченням: «Член ради може втратити свої повноваження у випадках, передбачених регламентом ради.»

В п. IV.2.2 друге речення виключити. Натомість доповнити реченням: «Голова СГО НС не може обіймати посаду два терміни підряд.»

П. IV.2.3.3 виключити з відповідною зміною нумерації пунктів.

В п. IV.2.3.3 (кол. IV.2.3.4) вилучити слова «, що реєструється в установленому законодавством порядку».

В п. IV.2.4 слова «три місяці» замінити словом «місяць».

П. IV.3.1 виключити з відповідною зміною нумерації пунктів.
 
НазаренкоДата: Вівторок, 07.08.2012, 01:18 | Повідомлення # 4
Група: Гости





Для проведення обговорення не конче навіть реєструватися чи авторизуватися. Повідомлення можна додавати і так... Хоча ліпше, звичайно, з авторизацією
 
Команицький ЮрійДата: Неділя, 19.08.2012, 19:27 | Повідомлення # 5
Група: Гости





Запропоновані головою Констянтином Назаренко зміни та доповнення в Статут організації підтримую і голосую за всі "за"
 
Kostjantyn_NazarenkoДата: Четвер, 06.09.2012, 03:51 | Повідомлення # 6
Полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 12
Репутація: 0
Статус: Offline
04.09.2012 відбулося засідання ради СГО НС, на якому були обговорені питання проведення інтернет - конференції.
Присутніми були: Назаренко, Тарнавський, Польовий, Коцур, Новіков, Зорін, Комарницький, Тиченко, Ременюк, Маковський.
Присутніх ще раз ознайомлено з проектами документів конференції. Всі присутні схвалили проекти. Зорін і Тиченко мали зауваження до принципу обовязкової ротації голови. Тиченко врешті погодив і його, Зорін залишився проти. Вирішено даний результат оприлюднити на форумі в гілці конференції.
Таким чином свою думку поки що не висловили лише Ковач та Мазур.
 
Kostjantyn_NazarenkoДата: Четвер, 20.09.2012, 14:06 | Повідомлення # 7
Полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 12
Репутація: 0
Статус: Offline
18.09.12 говорив по телефону з Василем Мазуром. Він пообіцяв зайти на форум і висловити свою думку по темі конференції. Кілька раз намагався зателефонувати Андрію Ковачу. Він постійно поза межами.
 
Kostjantyn_NazarenkoДата: Середа, 03.10.2012, 23:34 | Повідомлення # 8
Полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 12
Репутація: 0
Статус: Offline
Конференція вважається закритою. Всі запропоновані проекти документів нею затверджені. Всі члени СГО НС були належно повідомлені про конференцію, окрім Андрія Ковача. Всі члени СГО НС висловили свою думку, окрім Василя Мазура та Андрія Ковача. Залишається лише підтвердити факт легітимного проведення конференції рішенням ради.
 
Форум » Загальний розділ » Загальний форум » Третя конференція СГО НС
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz