Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 6 » Міськвиконком не любить місцеві ініціативи
17:40
Міськвиконком не любить місцеві ініціативи
Міська влада вчергове продемонструвала, що їй начхати на інтереси пересічних жителів міста та Закон. Положення "Про місцеві ініціативи", яке розробило СГО "Новий Стрий", відкинуто міськвиконкомом. Прийняття цього Положення та його дотримання нічого б не коштувало міському бюджету. Необхідність наявності цього Положення це не вигадка СГО НС, це пряма вимога Закону "Про місцеве самоврядування"! Міська влада вже давно (ще у 1997 р. - році прийняття ЗУ ПМС) сама мала б розробити це Положення та затвердити на ближчій сесії міськради. Тим більше, що такі міста як Дрогобич, Н.Розділ та ін. райцентри вже давно поприймали їх, тільки ми пасемо задніх. Місцеві ініціативи є важливим елементом місцевого самоврядування, і полягають у тому, що будь-який член місцевої громади має можливість винести на сесію міськради певне питання, якщо його підтримають інші члени громади.
Наша Спілка зробила цю роботу замість міських чиновників. Абсолютно безкоштовно і на громадських засадах. Нате Вам і користуйтеся. Що ж відповіла влада?
Відмова МВК

"Виконавчий комітет міської ради повідомляє, що проект рішення міської ради, щодо затвердження Положення про місцеві ініціативи, розглянуто.
Встановлено, що спілка громадських організацій "Новий Стрий" зареєстрована в Стрийському міськвиконкомі, а тому проект рішення щодо затвердження Положення про місцеві ініціативи на сесії міської ради прийматися не буде."

Який політ думки! Яка непересічна логіка! Значить, якби цей проект подавала незареєстрована організація, сесія б його розглядала? Нам знятися з реєстрації? І що значить "проект рішення щодо затвердження Положення про місцеві ініціативи на сесії міської ради прийматися не буде"? Ніколи-ніколи не буде? Бо ми зареєстровані? І це єдина причина? Виконувати Закон міській владі заважає те, що про необхідність його виконання нагадала "зареєстрована" організація. Абсурдніше не вигадаєш.

Інші документи по темі:
Переглядів: 1212 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Петро Маковський  
Шановне товариство!
Треба активізувати роботу із депкорпусом. Це питання відноситься до компетенції комісії із регламенту та депетики. Тут треба шукати порозуміння і рухати справу. Це ж не справа працівникам виконкому визначати політику у сфері місцевих інціатив, бо за їхньою логікою найкраще цим містому управляти, якщо жителі глухі, сліпі, німу або краще щоб їх не було взагалі, а тільки електоральні електронні голоси, які дивлять зомбоящик тиждень перед виборами.

1 Oleksandr_Zorin  
Крім міськвиконкому, проект рішення отримали всі 10 постійних комісій міської ради. Ні одна не дала на них відповіді. Насамперед, необхідне термінове навчання депутатів, працівників міськвиконкому на предмет знання та застосування в їх діяльності законодавчих актів. Міська Конституція - Статут територіальної громади міста Стрия (затверджений рішенням XV сесії IV демократичного скликання від 27 травня 2004 року № 310) говорить, що " органи і посадові особи міського самоврядування враховують у свої діяльності позицію... громадських організацій... інших об`єднань жителів міста, будують з ними відносини на основі партнерства, взаємної поваги і конструктивного співробітництва(ст.12).
Зазначені пропозиції щодо місцевих ініціатив мають право на життя. В Статуті однозначно задекларовано право членів територіальної громади брати участь у здійсненні міського самоврядування у таких формах як місцевий референдум,місцеві вибори, загальні збори громадян за місцем проживання, громадські слухання, місцеві ініціативи (ст.21).В наступній, ст.22 записано, що "порядок організації загальних зборів, громадських слухань та внесення місцевої ініціативи визначається положенням, яке затверджується рішенням міської ради". Самі депутати прийняли зобов`язання і "забули"...
Нарешті, в ст.26 Статуту читаємо, що "Депутат міської ради складає присягу - "Вступаючи в права депутата Стрийської міської ради зобов`язуюсь всіма своїми діями дбати про благо міста Стрия та добробут його жителів, ... виконувати свої обов`язки в інтересах територіальної громади"...

Однак, ці положення ігноруються. Громада потрібна владоможцям для продовження права на самонезалежне від людей правління тільки в певний час ( місцеві вибори). Це нічого не нагадує?

От і протягом двох десятиліть у Стрию немає законодавчих документів (рішень міської ради) щодо місцевих ініціатив, органів самоорганізації населення за місцем проживання. Їх відсутність тягне за собою ізоляцію міської громади від участі в міському самоврядуванні. "А для чого ?,- дивується депутат Г.-"Нехай виборці звертаються до нас і ми розглянемо..."
Чи зарадять депутати зверненню окремого виборця чи групи стриян, якщо ігнорується організована та легітимована структура громади?
Cпілка громадських організацій "Новий Стрий" надалі наполягатиме на внесенні в порядок денний сесії міської ради вже не тільки проекту рішення про місцеві ініціативи, але й інших, які покликані допомагати депутатам в їх нелегкому обов`язку служіння громаді.І не має значення, хто буде ініціювати проекти цих документів.
Це тільки інструменти для громади в задекларованому її праві врядовувати. Однак, за набутим стійким стереотипом народними обранцями це право узурповано. Відсутність згаданих рішень ради не дає змоги міській спільноті "бути почутій" міською владою вже на другий день після виборів аж до наступних. Хіба це правильно?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz