Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 14 » Третій День Звитяги Стрия 14.03.2014
23:09
Третій День Звитяги Стрия 14.03.2014

Image14 березня у Стрию святково і неординарно відзначили «День звитяги», який приурочили 24-й річниці підняття першого в Україні синьо-жовтого прапора над будівлею міської ради. Організатори – новостворена ГО «Стрийський Майдан» та ГО «Новий Стрий» – влаштували урочисту ходу з правонаступником першого стягу, який мали честь нести студенти ВПУ-34 та флешмоб «Неподільна Україна», у якому взяли участь всі бажаючі.

 
ImageКолона вирушила від музею «Верховина» до майдану Незалежності. Стрияни різного віку вишикувались по контуру імпровізованої мапи України і, взявшись за руки, продемонстрували її неподільність. Символічним і актуальним було єднання стрічками у національних кольорах Стрия з  містами Сходу української держави.
Музичний супровід забезпечував муніципальний чоловічий хор «Каменяр». Промови були лаконічними та переважно стосувалися спогадів того історичного дня, коли Стрий закріпив своє реноме патріотичного, бандерівського міста. Звісно, не оминули промовці й сьогодення. Хвилиною мовчання вшанували Героїв Небесної Сотні та молилися за мирне вирішення кримського питання. Звучали вірші, присвячені підняттю національного прапора в Стрию 14 березня 1990 року.
ImageБезпосередній учасник тих подій- Василь Бичко, виступаючи, сказав: «Як і сьогодні, тоді була гарна сонячна погода і голубе небо, в якому з’явився ключ журавлів, що символізував  душі наших Героїв, благословив національний прапор на довгі роки. Ввечері в програмі  «Время» (рупорі совітів) показали, як ми співаємо гімн «Ще не вмерла України» на фоні синьо-жовтого прапора, і прокоментували це як те, що в Стрию Львівської області вивісили бандерівський прапор.
ImageВони боялися Бандери і нашого патріотизму. Для них наш прапор був, як осиновий кіл, вбитий у тіло їхньої російської імперії. Та ми ще не виконали заповіту Шевченка «Вражою, злою кров’ю землю окропіте». На жаль, доводиться проходити через криваве чистилище і так утверджувати свою незалежність. Зерно бандерівської науки впало у благодатний ґрунт і вже виросло нове покоління патріотів, які хочуть жити по-новому в справді вільній, європейській країні».
 
Наталія КАРПЕНКОВА
Фото автора

Це копія статті з сайту газети "Фортуна"


Світлини з Дня Звитяги (переходьте за цим посиланням)


День звитяги в новинах ТРК Телелан:


14.03.14 trklan


15.03.14 trklan

А це найповніший відеозвіт


17.03.14 trklan


Анонси свята:


13.03.14 trklan

 

Переглядів: 851 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz