Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика
Наші проекти - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Загальний розділ » Загальний форум » Наші проекти
Наші проекти
АдмінДата: Понеділок, 11.04.2011, 21:24 | Повідомлення # 1
Лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 46
Репутація: 0
Статус: Offline
У наших активістів трапляються цікаві проекти. Ось і у Юрія Комарницького є проект "Братство річки Стрий. Повністю з проектом можна познайомитися з файлу, який прикріплений до цього повідомлення. А ось короткий його опис.
Опис проблеми.
1. Екологія. В басейні річки Стрий знаходиться центральний водозабір, який живить водою мільйон людей це: м. Львів, м. Стрий та десятки населених пунктів. Брак коштів на реконструкцію обладнання очисних споруд призводить до того, що в нашу річку потрапляють господарсько-побутові стоки з низькою якістю очистки. Окрім цього, про якість води у нашій річці не дбаємо ми самі, засмічуючи її відходами, розташовуючи сміттєзвалища поряд з водотоками. А це призводить до знаходження паличок інфекційних хворіб, і навіть холери, як це сталось у селі Червоне Львівської області.
2. Пересихання. Безсистемна і неконтрольована вирубка лісів призводить до значного пересихання і обміління р. Стрий . В перспективі при теперішньому стані речей через 10 років річка «вмре» .
3. Туризм. Річка Стрий протікає найбільш живописними місцинами Карпат. Засмічені береги та гниючі рештки після пікніків справляють гнітюче враження. Аж ніяк не сприяє здоровому відпочинку місцевих жителів і привабленню туристів.
4. Євро-2012. Необхідно врахувати , що значна частина вболівальників буде прямувати на чемпіонат по футболу через нашу область і їхати по трасі саме вздовж річки Стрий.
Мета
Очищення річки Стрий від сміття та стоків

Завдання
• Досягнення прийняття територіальними громадами, що розташовані в басейні
р. Стрий, і органами місцевого самоврядування реальних (з визначеними джерелами фінансування) місцевих екологічних планів з використанням досвіду прийняття та реалізації подібних планів дій територіальними громадами країн Центральної та Східної Європи;
• організація та проведення тематичних зустрічей з представниками найбільш чисельних територіальних громад, що розташовані в басейні річки Стрий, через формування громадської думки про необхідність захисту річки, покращення її стану, про виняткову роль у збереженні здоров'я людей і довкілля, сприяння розробці та прийняттю сільськими і селищними радами місцевих екологічних планів дій;
• тематичні зустрічі, круглі столи ("Співпраця територіальних громад за басейновим принципом задля збереження річки", "Місцеві екологічні плани дій – їх завдання та розробка", "Чиста совість – чиста річка!", "Якою ми хочемо бачити нашу річку через 20 років") та виступи агітбригади за темою "Збережемо, друзі, річки дивосвіт!" ГО "Перспектива Стрийщини" у трудових колективах, школах та перед представниками влади;
• дослідження екологічного стану річки в межах визначених населених пунктів з виготовленням екологічної карти річки та нанесенням на неї всіх суттєвих джерел забруднення;
• пропагандистсько-інформаційна кампанія в місцевих друкованих та електронних ЗМІ.
• Проведення толок, берегоукріплення
• Відкриття очищеної частини річки урочисто у травні наступного року, у Всесвітній день води.

Попередній план реалізації
1. 2-е травня збір ініціативної групи на центральному пляжі м. Стрий. Одночасно показова еко-толока. Формалізація обєднання. Накреслення найближчих планів.
2. 25-29 червня –Еко-сплав з с. Межиброди до м.Жидачів . По ходу фільмування місць засмічення. Збір сміття в трьох точках .
3. 25-30 липня - Організація Форуму Братства у м. Стрию.

Прикріплення: __.doc (69.0 Kb)
 
ZOSДата: Вівторок, 10.05.2011, 21:19 | Повідомлення # 2
Майор
Група: Проверенные
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
З метою активної участі громадськості в житті міста є ідея запропонувати міській раді розглянути проект Положення про місцеві ініціативи. Щось не виходить самотужки розмістити його в цьому розділі сайту. Надсилаю проект документу К.Назаренку з проханням допомоги.
 
НатанДата: Понеділок, 16.05.2011, 16:40 | Повідомлення # 3
Сержант
Група: Проверенные
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
Дуже цікава складається ситуація ,просто магічні слова БРАК КОШТІВ при тому ,що вартість водопостачання і водовідведення у Стрию ,мабуть ,найвища в Україні.Куди йдуть ті захмарні кошти?
 
АдмінДата: П`ятниця, 27.05.2011, 15:40 | Повідомлення # 4
Лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 46
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (ZOS)
З метою активної участі громадськості в житті міста є ідея запропонувати міській раді розглянути проект Положення про місцеві ініціативи. Щось не виходить самотужки розмістити його в цьому розділі сайту. Надсилаю проект документу К.Назаренку з проханням допомоги.

Текст Положення розміщено в розділі меню сайту "Документи". Можна перейти і прямо звідси, за посиланням:
http://n.... niciativi/0-17
 
ZOSДата: П`ятниця, 27.05.2011, 19:44 | Повідомлення # 5
Майор
Група: Проверенные
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
За інформацією, що має місце бути, ні міська рада, ні її виконком рішення про місцеві ініціативи не приймали.
 
НатанДата: Субота, 28.05.2011, 23:20 | Повідомлення # 6
Сержант
Група: Проверенные
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
Ой,я вже сержант.Прискорений режим. biggrin

Додано (29.05.2011, 01:20)
---------------------------------------------
Quote (kopen)
За інформацією, що має місце бути, ні міська рада, ні її виконком рішення про місцеві ініціативи не приймали

Наївно думати,що влада буде приймати якісь рішення,що росширяють права громади.
 
ГістьДата: Середа, 10.08.2011, 18:28 | Повідомлення # 7
Група: Гости





Нещодавні події, коли 8-го і 9-го серпня у Стрию не було води, навели на нову ідею, що ми ще могли б корисного зробити у Стрию. Всі ці дні було годі довідатися з якогось загальнодоступного ресурсу, що трапилося, коли з'явиться вода і т.п. Стрий ФМ - от, здавалося б, шанс для "Радіо твого міста" - повідомляйте щогодини про ситуацію з водою! Скільки слухачів можна було б залучити! Але слухав його півдня - ні гу-гу. Одні музичні "цьомки - бомки". На жодному з відомих сайтів (Неофіційна сторінка, сайт міськради і т.п.) - нічогісінько. На водоконал - годі додзвонитися - постійно зайнято. Коли брали трубку - не говорили ні "алло", не питали що і хто, а одразу повідомляли: "Аварія, вода буде з 23-ї" (правда, воду з 23-ї не подали...). 10-го по "брехачу" повідомили, що з 14-ї до 16-ї години буде проводитися промивка водою з підвищеним вмістом хлору і вода буде непридатною для пиття та готування їжі. Хто почув, той почув (а хто нині слухає "брехач"?). А решта - пили цю воду.
Можна, звісно, вимагати від влади, щоб вона зобов'язала відповідні служби інформувати про відповідні події на спеціальному інтернет-ресурсі (на повідомлення якого можна було б підписатися і отримувати відповідні СМС-ки). Але від кого вимагати? Від мера, який слово "Інтернет" чує хіба від онуків та досі вважає, що це забавка для несерйозних людей (сьогодні не розумітися на ПК, те саме, що бути неписьменним 30 років назад, але що хотіти від самого дисциплінованого стрийського виборця - пенсіонера, який такого мера вважає "найліпчішим")? А що вже можна вимагати від цих служб?
А й для чого вимагати? Ми ж можемо самі це організувати! Зробили цей сайт, можемо зробити і інший. Таку собі "Дошку оголошень комунальних служб". Спершу підтримуючи її своїми силами, а потім - поступово примушуючи виконком та комунальні служби давати на ній відповідні повідомлення. Адже і їм легше буде - менше дзвінків у критичні моменти. З часом розширити функціональність цього сайту - розмістити розпорядок роботи цих установ (в ЖЕК-ах існують лише певні прийомні години, коли можна отримати довідку, приписатися - виписатися), дати контактні телефони і т.п. Дати зразки документів, які висять на стінах соцзабезу, відділу субсидій і т.п. Врешті, це і правда може перерости в інтернет-газету, про яку нещодавно говорив Олександр.
Можна гарантувати, що цей сайт буде користуватися неабиякою популярністю, а отже і ми певним чином зможемо цим скористатися.
Залишилося вирішити робочі моменти, яким чином ми будемо це починати і розвивати.
 
ЗінаїдаДата: Неділя, 08.07.2012, 14:22 | Повідомлення # 8
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 7
Репутація: 0
Статус: Offline
У Трускавці в районі колишнього військового містечка протікає річечка. Там була ТАКА чиста вода!!!
Я любила після спеки полежати на гладеньких "гліцеринових" камінцях. А тепер - біжить якась бура піна... Чому??? За що???? Навіщо???? Убіили річечку... angry angry
 
Гість Ігор з ХарковаДата: П`ятниця, 30.11.2012, 18:10 | Повідомлення # 9
Група: Гости





Дуже добре панове, що ви піклуєтесь за екологію Стрийщини, а то скоро ріки поміліють, дерева повирубують, скоро клятого москаля ні втопити а повісити не буде місця.
 
Форум » Загальний розділ » Загальний форум » Наші проекти
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz