Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Жовтень » 20 » HAPPY END ПО-СТРИЙСЬКИ
15:17
HAPPY END ПО-СТРИЙСЬКИ
Завершилось. Слава Богу, все.
Підприємці м`ясного павільону № 2 продовольчого ринку в м.Стрию 20 жовтня приступили до роботи.
Два місяці їх протистояння адміністрації ринку завершилися логічною розв`язкою. Оренду приміщення підприємцями продовжено, зроблено косметичний ремонт всередині павільону, виконано приписи міської санепідстанції, відділу МНС.
Згадаймо що передувало цьому.
Історія конфлікту розпочалась з вимоги дирекції ринку до підприємців м`ясного павільйону звільнити торгівельну площу. Приміщення по вул.Кравецькій,2/4 з 1996 року використовувалось як заклад торгівлі м`ясом. Підприємцями з адміністрацією ринку систематично укладалась угода на оренду павільону. З 2007 року дирекцією ринку розпочались спроби вилучити приміщення від орендарів. Був проведений тендер, але оскільки він відбувся з порушеннями, його було оскаржено. Львівський апеляційний господарський суд своєю ухвалою конкурс скасував. Касаційні скарги з боку адміністрації ринку були відхилені рішенням Верховного суду України.
Однак адміністрація продринку активно вживала всякого роду силовий вплив на підприємців щодо звільнення приміщення. Такі дії дирекція пояснювала необхідністю термінового його ремонту. Однак люди вважали, що метою їх видалення є капітальна реконструкція цієї споруди.
Вночі 25 серпня 2011 року охоронцями, робочими з допомогою працівників міліції було заблоковано всі входи. Вони намагались звільнити павільон від підприємців. Під час сутички постраждало декілька осіб. Для надання їм медичної допомоги прийшлось аварійно відчинити двері.
За час винаймання торгівельної площі підприємцями сплачувалась орендна платня, проводився ремонт приміщення, були облаштовані водогін, каналізація, інші необхідні комунікації.

Обіцянкам дирекції щодо ремонту люди не повірили підозрюючи те, що їх обдурять і назад їм повернутись не дадуть.
Рішуче налаштовані в боротьбі за робочі місця, вони вирішили цілодобово чергувати в павільоні до перемоги. Однак влада продовжувала вимагати виконання своїх претензій. Не допомогли в цьому дії силового тиску. Підприємці звернулись за підтримкою.
Одним з телевізійних каналів, на кількох сайтах в Інтернеті розповідалось про конфлікт, стала на захист протестантів також спілка громадських організацій «Новий Стрий». Було підготовлено зустріч для представників влади з підприємцями. Однак вислухати людей влада не захотіла.
Є підстави вважати, що будівля по вул.Кравецькій,2/4 має бути визнана як об`єкт культурної спадщини місцевого значення та охоронятись законом. Спілкою «Новий Стрий» було з`ясовано, що ця будівля не перебуває в переліку об`єктів історичної забудови м.Стрия. Звернулись також до Львівської обласної державної адміністрації з проханням сприяти у вирішенні конфлікту та визначити статус будови павільону.
І все ж ми спромоглись власними можливостями дійти згоди між конфліктуючими сторонами.
28 вересня на сесії міської ради депутатами було внесено в порядок денний питання про розв`язання конфлікту. Міський голова своїм розпорядженням створив робочу групу для вирішення проблеми. Робоча група визначила позиції щодо протипожежних та санітарних умов для здійснення торгівлі м`ясом.
Всі приписи підприємцями виконано. Павільон відчинив свої двері для покупців.
Хто переміг? Однозначно – здоровий глузд та згуртованість людей.
Які треба зробити висновки ?
Помилки потрібно усвідомити та не допускати їх повторення.
Ця історія має засвідчити, що ми самі можемо вирішувати свої проблеми.
Якщо знаходимо порозуміння – все буває гаразд.
Переглядів: 801 | Додав: Oleksandr_Zorin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz