Меню сайту
Контролюймо владу!
Про моніторинг міської ради
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Форма входу
Помилкам бій!
  Знайшли помилку?
 Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter!

(це не стосується конкурсних робіт, за їх грамотність відповідальність несуть виключно автори, адміністрація помилок в них не виправляє, якщо маєте до них зауваження - пишіть в коментарях до твору)

  Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 2 » Підсумки кампанії громадського контролю «Публічна влада – активна громада»
22:31
Підсумки кампанії громадського контролю «Публічна влада – активна громада»

30 березня 2012 року в приміщенні Народного Дому (м. Стрий) представники СГО «Новий Стрий» (К. Назаренко, Ю. Комарницький) та Львівського представництва Громадянської мережі ОПОРА (О. Неберикут) провели відкрите обговорення результатів моніторингу публічності Стрийської міської ради. Метою заходу було ознайомити громаду міста з рівнем публічності органу місцевого самоврядування та дотримання ним законодавства щодо звітування, оприлюднення визначеної Законом інформації та реакції на запити про доступ до публічної інформації.

Захід зібрав в одному залі громадських активістів, яким ця тема була особливо болюча. Презентацію відвідали колишній депутат трьох скликань ВРУ та посол в Канаді Ігор Осташ, депутати від ВО «Свобода», представники міськвиконкому та громадських організацій. Зокрема, мова йшла про те, що за результатами моніторингу органи місцевого самоврядування в Стрию не відповідають ознакам прозорості, підзвітності та відкритості. Найбільшим недоліком було визнано ігнорування вимог Закону щодо забезпечення механізмів громадської участі, зокрема невиправдана протидія прийняттю «Положення про місцеві ініціативи».

Окрім цього, експертам вдалося напрацювати ряд рекомендацій для відповідних органів влади: виправити ситуацію з відсутністю механізмів громадської участі, вдосконалити і покращити функціонування офіційної сторінки міської ради в мережі Інтернет, розпочати виконувати ч. 7 ст. 42 ЗУ «Про місцеве самоврядування» (публічне звітування очільника міської влади на зборах громади) та ін.

З короткими підсумками моніторингу та повним переліком рекомендацій можна ознайомитися за цим посиланням.
Повний текст звіту завантажити чи переглянути у форматі pdf Ви можете, перейшовши за цим посиланням.
Завантажити додатки до звіту в архіві zip (5 МБ) Ви можете, перейшовши за цим посиланням.

За словами заступника голови СГО «Новий Стрий» Костянтина Назаренка: «Цей моніторинг не є разовою акцію. Громадський контроль буде тривати і надалі, як за виправленням виявлених недоліків, так і за іншими напрямами діяльності владних органів. А своїм першочерговим завданням ми вважаємо усунення найголовнішого недоліку – забезпечення механізмів громадської участі. У нас вже готовий проект Положення «Про місцеві ініціативи». Будемо домагатися його прийняття».

Новина про цю акцію на сайті Львівського представництва Громадянської мережі ОПОРА


03.04.2012 у Львові відбулася підсумкова прес-конференція «Наскільки прозорою є місцева влада на Львівщині: результати громадського моніторингу» за результатами кампанії громадського контролю «Публічна влада – активна громада», проведеного у п’яти містах Львівщини. В ній взяв участь і предстаник СГО НС Костянтин Назаренко.



Детальніше про неї можна дізнатися на сайті Львівського представництва Громадянської мережі ОПОРА

Світлини з акцій можна переглянути в нашій фотогалереї.

Інші матеріали по темі

Переглядів: 924 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Випадкове фото
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Останні коментарі
 
 
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz